Menu

Haarwerken

‘Haar verliezen is geen keuze; er mooi uitzien wel’

Er zijn verschillende redenen waarom u op zoek kunt zijn naar een pruik/ haarwerk: u moet een chemotherapie ondergaan, er is een haar- of huidaandoening bij u geconstateerd, u heeft heel dun haar of misschien heeft u last van extreme haaruitval door stress of andere oorzaken. Het belangrijkste is dat u een oplossing vindt die bij u past, en waar u zich prettig bij voelt. uitgebreide info

Wij ontvangen u graag in de apart ingerichte haarwerksalon. Daar bespreken wij uw wensen.  Kunt u zelf niet komen? Wij bezoeken u ook graag thuis of in het ziekenhuis. Onze haarwerksalon biedt een gemoedelijke en ongedwongen sfeer. In deze rustige ambiance kunt u al u vragen stellen en is uw privacy gewaarborgd. Vaak is het fijn om iemand mee te nemen die met u meekijkt en luistert.  Zeker wanneer u met iemand samenleeft is het verstandig deze bij het hele proces te betrekken. Neem dus gerust een man ,vrouw,vriend of vriendin mee mee. Meer mensen? Meer meningen. Moeilijker kiezen. Onze pruiken/ haarwerken voldoen aan de laatste trends. Ook voor klassieke en natuurlijke modellen kunt u bij ons terecht. Van kort tot lang en van krullen tot stijl, voor mannen en vrouwen. Tegenwoordig zijn de pruiken/ haarwerken niet van echt te onderscheiden en zijn comfortabel en betrouwbaar in het dragen.

Onze werkwijze is als volgt:

KENNISMAKINGS GESPREK

Deze afspraak kan plaats vinden in de salon of als u het wenst in het ziekenhuis of bij u thuis. Als u belt voor een afspraak plannen wij deze binnen 5 werkdagen in. Bij het kennismakings gesprek kijken we naar u eigen haar, daarom is het aan te bevelen om de eerste afspraak te maken voordat u met een eventuele behandeling start. Natuurlijk kijken we naar uw wensen heeft u een haarwerk nodig i.v.m een ziekte, wilt u alleen meer volume of wilt u een haarwerk omdat het haar te dun is? Ook bespreken we of u lang of kort haar wilt en wat uw wensen zijn met betrekking tot de kleur? Aan de hand van uw wensen zullen we een keuze maken of we gaan voor echt haar of kunst haar. Kiezen we voor maatwerk of confectie? De verschillen en de voor-en nadelen bespreken we uitvoerig met u. In dit gesprek kijken we ook voor welke vergoeding u in aanmerking komt. Daarnaast laten wij u graag diverse modieuze doekjes en mutsjes zien.

PAS AFSPRAAK

Na het kennismakings gesprek laten wij voor u een aantal pruiken/ haarwerken op zicht komen. Dit kan al binnen twee dagen na het kennismakings gesprek. Vervolgens maken we met u een afspraak om ze te passen. Als u een keuze heeft gemaakt  wordt uw pruik/ haarwerk afgespeld en met naald en draad aangepast aan de vorm van uw hoofd. Op het moment dat u merkt dat uw haar uit gaat vallen of als u ‘haarpijn’ krijgt kunt u ons altijd gelijk bellen en helpen wij u indien mogelijk binnen 24 uur. Uw pruik/ haarwerk ligt tenslotte al klaar!

PLAATSING AFSPRAAK

Als u dat wenst knippen we u eigen haar kort. Wij doen dit niet met de tondeuse!! Tijdens deze afspraak gaan we kijken of de pruik/ haarwerk goed aan de vorm van uw hoofd is aangepast. Daarna knippen en stylen wij uw pruik/haarwerk in model. Zo wordt het uw persoonlijke haarwerk wat bij u past en waar u zich goed bij voelt. Wij leren u hoe het haarwerk op en af te zetten op de juiste manier en hoe u met uw handen het haar in model kunt brengen. Ook leggen we uitleggen uit hoe u het haarwerk het beste kunt verzorgen.

CONTROLE AFSPRAAK

Na ongeveer 2 weken mag u komen voor een controle afspraak. Deze afspraak is bedoelt om te kijken of er nog aanpassingen gedaan moeten worden omdat het haarwerk ergens niet lekker zit of dat er misschien nog iets geknipt moet worden. Een veilig gevoel en comfort bij het dragen van het haarwerk vinden wij erg belangrijk.

Kosten en vergoedingen

De kosten van een haarwerk zijn afhankelijk van verschillende factoren. Wilt u een haarstukje of een heel haarwerk? Hoe is het haarwerk gemaakt? Wilt u kunsthaar of liever echt haar?
In ons eerste vrijblijvende gesprek laten we u graag de mogelijkheden zien en geven wij een prijsindicatie.

Kiest u voor een haarwerk dan zetten wij de kosten voor u op papier. De schriftelijke koopovereenkomst wordt vervolgens door u getekend. Wanneer u niet zeker weet of u een haarwerk nodig heeft bieden wij u de mogelijkheid om het haarwerk te reserveren. Binnen een termijn van 6 weken zijn daar geen kosten aan verbonden

Een haarwerk is erg persoonlijk daarom kunt u het na aankoop niet terug geven.

Met een verwijzing van uw arts keert vrijwel iedere zorgverzekeraar een vast bedrag uit. Dit bedrag wordt ieder jaar opnieuw vastgesteld. Dit komt uit de basisverzekering. Indien u aanvullend verzekerd bent ontvangt u mogelijk bovenop dit bedrag een aanvulling. Als u bij het kennismakings gesprek uw polis meeneemt zoeken wij dit voor u uit. Wij hebben contracten bij zorgverzekeraars en regelen de declaraties voor u. Bij de prijs van het haarwerk zijn inbegrepen:  vier afspraken, uw eigen haar knippen, het haarwerk op maat maken en stylen en u krijgt een verzorgingssetje voor uw haarwerk. Voor een afspraak of vrijblijvend advies kunt u bellen naar 06 – 25 30 30 78.

‘t Toppunt Haarwerken is erkend ANKO Haarwerkspecialist. Dit betekend dat ons bedrijf jaarlijks getoetst wordt conform de inrichtings- en opleidingseisen van de erkenningregeling ANKO haarwerkspecialist.

Kwaliteit, professionaliteit en integriteit staan bij de leden van de Sectie hoog in het vaandel. Wij zijn aangesloten bij de Stichting Geschillencommissies voor Consumenten te Den Haag waarmee we ons conformeren aan de gedragscode die hiermee is verbonden. Heeft u een klacht waar u niet uitkomt, dan kunt u bij deze stichting terecht. De gedragscode is te downloaden op de website van de ANKO.