Menu

Maathaarwerk

Een haarwerk op maat is een haarwerk dat gebaseerd is op de exacte vorm van uw schedel en de grootte van het haarverlies. Daarnaast worden de materialen van uw haarwerk specifiek afgestemd op uw behoeften. Handgeknoopte of machinaal geknoopte haarwerken, het is allemaal mogelijk. De kleur, de krul, de dikte en soms zelfs de manier waarop het haar beweegt kunt u laten aanpassen aan uw wensen en behoeften.

Draagcomfort door pasvorm

Voor een haarwerk op maat wordt eerst een mal van het hoofd gemaakt. De exacte vorm van de schedel is de basis voor de rest van de keuzes. Doordat het haarstuk op maat dus naadloos past op uw hoofd, heeft een haarwerk op maat een beter draagcomfort.

Eigenschappen van de hoofdhuid

De haarspecialist zal ook zorgvuldig kijken naar de specifieke en unieke eigenschappen van de hoofdhuid. Talgafscheiding, transpiratie en de zuurgraad spelen een rol in de keuze voor het materiaal waarvan het binnenwerk van het haarwerk gemaakt  moet worden. De haarwerkspecialist zal samen met u het voor uw hoofdhuid meest geschikte materiaal uitkiezen.

Knoopwijze van het haar

Een handgeknoopt haarwerk is wel arbeidsintensiever, dus dat maakt het haarwerk wel duurder.

Zet de eerste stap op tijd

Een haarwerk op maat vraagt meer tijd, aandacht en arbeid. Allereerst gaat er aan het maken van het haarwerk een kennismakinggesprek, het maken van een mal vooraf, het onderzoek van de hoofdhuid. Dan zult u samen met de haarwerkspecialist allerlei keuzes moeten maken. Als u er helemaal uit bent, wordt u haarwerk pas besteld en gemaakt.  Bij een haarwerk op maat moet u rekenen op ongeveer een week of 12voordat het haarwerk af is. Als u het haarwerk op een bepaalde datum wilt hebben, zult u op tijd naar de haarwerkspecialist moeten stappen.

Prijzen van een haarwerk op maat

De prijs van een haarwerk op maat is sterk afhankelijk van de lengte en de afkomst van het haar, de materialen, de arbeidsintensiviteit van het vervaardigen van de onderdelen.